Yin yoga og overgangsalder

Yin yoga for kvinder i overgangsalder

Nye datoer for 2024: søndag d. 11. februar og d. 12. maj kl. 10-13 hos FOF København

Overgangsalder kan være en periode med store udfordringer, og kvinder oplever ofte at være i ubalance med sig selv – både fysisk og psykisk. Overgangsalder er dog en naturlig fase i en kvindens liv og kan også føre til selvindsigt, fornyelse og nye muligheder. I Østen kaldes tiden efter menopause for “kvindens andet forår”.

I denne workshop skruer vi ned for tempoet og op for nærvær, selv-accept og egenomsorg. Vi skal bevæge os med langsomhed og indre opmærksomhed for at dyrke den feminine, stille, meditative, afkølende yin-energi, som er modvægten til den maskuline, varme, aktive, udadvendte yang-energi. Denne yin-praksis er særlig skabt for kvinder i overgangsalder og kan bringe balance til nervesystemet, smidiggøre og rehydrere bindevævet samt stimulere livsenergien og de indre organer. Det er en praksis, der skaber den nødvendig ro og hvile, så kvinden kan genskabe kontakten til sig selv og sit indre landskab.

I denne workshop vil du blive guidet trygt og kærligt igennem…

  • Et lille oplæg om overgangsalder fra et østligt perspektiv
  • En energifrigørende praksis for leddene
  • En komplet yin yoga-praksis
  • Små meditationer og refleksionsøvelser
  • Beroligende åndedrætsøvelser
  • En guidet afspænding
  • Forslag til nemme øvelser, du kan lave i hverdagen

Værd at vide…

Du er hjerteligt velkommen, lige meget hvor du er i din rejse igennem perimenopausen og menopausen. Det kan være, at du er en kvinde i starten af fyrrerne, der gerne vil forberede dig til den næste stor livsovergang. Det kan være, at du allerede mærker en del fysiske og psykiske forandringer i forbindelse med din overgangsalder. Det kan også være, at du er landet på den anden side, hvor menstruationscyklussen er ophørt. Tidligere erfaring med yin yoga er heller ikke nødvendig.

Praktisk info og tilmelding

Denne workshop finder sted søndag d. 11. februar og d.12. maj kl. 10-13 hos FOFs lokaler i centrum af København (Teglgårdstræde 8B, 2.sal). Alt udstyr vi skal bruge findes på stedet. Der er plads til max. 14 kvinder, så det bliver hyggeligt og nærværende. Din investering er 350 kr ogdu kan tilmelde dig via FOFs hjemmeside:

Hvis du har spørgsmål, kan du kontakte mig på evi@chandrayoga.dk. 

Kom som DU er <3

LOGO vector KUN måne